”Jag har haft Guldkanten i många år!”

Solveig brukar vinna lite nu och då på sina Guldkanten-lotter som dimper ned i brevlådan varje månad. Foto: Staffan Björklund

”Det är lika spännande varje gång brevet med Guldkanten kommer – vi har vunnit något nästan varenda månad” säger Solveig Persson. Hon fick ett välkommet bidrag till altanbygget när en av lotterna i maj innehöll en vinst på 25 000 kronor.

Det blev många soliga sommardagar på den nya altanen för Solveig Persson, 83 och maken Lennart, 88, i Falun. Paret var precis i färd med att bygga en altan när vinstslanten lämpligt nog trillade in.

– Jag har haft Guldkanten i många år. Jag blev medlem i SKPF som pensionär och nappade på ett erbjudande om lotter. Det har jag inte ångrat, säger Solveig och berättar att hon skrapat fram en mindre vinst så gott som varje gång.

Men den här gången var det Lennart som skrapade fram storvinsten.

– Det är mina lotter men vi brukar dela och skrapa två lotter var. Lennart fick dubbelkolla några gånger att han sett rätt, skrattar Solveig.

Hon och Lennart är ett aktivt pensionärspar, men Lennart fick vänta länge på att Solveig skulle gå i pension. Hon tyckte att det var så roligt att arbeta.

– Jag gick i pension när jag skulle fylla 70. Jag har jobbat som dagmamma och på förskola hela mitt liv och trivts varenda dag, säger Solveig och berättar att hon flyttade från Höga kusten till Falun som 17-åring sedan hon mött kärleken i Lennart.

Han gjorde sin värnplikt i hennes hemtrakter och när den var klar flyttade Solveig med till Falun.

– När våra tre pojkar började i skolan blev jag dagmamma och sedan fortsatte jag att jobba med barn.

Solveig och Lennart är aktiva pensionärer och hälsar ofta på och hjälper till hos barn, barnbarn och barnbarnsbarn som nästan alla bor i närområdet.

Att Solveig ska fortsätta med lotterna är självklart.

– Det är ju alltid lika roligt när de kommer i brevlådan. Det är spännande att skrapa fram siffrorna!