Guldregn i Guldkanten för Rolf

Rolf var garanterad 400.000 kronor när han vunnit Gulkantens högvinst Guldvinsten. Slutsumman landade på 100.000 kronor mer!

Firar med en resa till Kuba

På bordet låg en solfjäder med 100 stora skraplotter och en av dem var 82-årige Rolfs.

– Jag drog lotten slumpmässigt ur högen. Jag var jättenöjd med de 400.000 jag redan var garanterad. När vinsten landade på 500.000 blev det en extra bonus, säger Guldvinsten-vinnaren och skrattar nöjt.

Han har prenumererat på sex Guldkanten-lotter ända sedan de började säljas och har skrapat fram några småvinster tidigare. Denna gång blev det högvinst hemma vid köksbordet. Rolf hade skrapat fram Guldvinsten!

– Lotteriets representanter ordnade med resa och hotell i Stockholm, där dragningen ägde rum. Det var jättetrevligt och på kvällen firade jag med god mat och dryck i hotellbaren, säger Rolf som precis är hemkommen till villan i Eksjö igen.

Rolf har inte berättat om vinsten för någon ännu, när han skulle resa till Stockholm trodde den vuxna dottern att han skulle i väg på något förbundsmöte. Rolf är nämligen ordförande för SKPF:s avdelning på Höglandet. Det har han varit ända sedan han gick i pension efter många år som vaktmästare på sjukhuset i Eksjö.

– Jag var fackligt aktiv som sektionsordförande för kommunals avdelning 31 när jag var yrkesverksam och nu tackade ja till att vara ordförande i pensionärsföreningen. Jag tänkte sitta ett par år, men har blivit kvar betydligt längre än så, skrattar Rolf och berättar att avdelningen ordnar allt i från julbord till bussresor med intressanta utflykter.

Rolf gillar att resa även privat och tänker använda en del av vinstslanten till att åka på semester till Kuba. Hans vänner har talat sig varma för resmålet och Rolf ser fram emot att uppleva den kubanska kulturen.

– Men någon cigarr blir det inte, jag har slutat röka, säger han.

Kommande sommar är det dags att måla om huset och Rolf planerar att leja bort arbetet.

– När jag var i 60-årsåldern testade jag skärmflygning, men det skulle jag aldrig våga idag. Jag har blivit lite höjdrädd med åren, därför känns det fint att jag tack vare vinsten har råd att anlita någon annan för att klättra på ställningarna.

 

Guldregn i Guldkanten! Rolf skrapade fram en halv miljon kronor.