Margareta vann igen!

Genrebild. Margareta, som egentligen heter något annat, vann stort på Guldkanten två gånger.

”Vem tror att man kan vinna en gång till?”

”Jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv och sedan vinner jag två gånger hos samma lotteri!”

Margareta i Katrineholm kunde knappt tro sina ögon när hon dubbelkollade lotten hon precis tänkte kassera.

 

Det var nära att vinstlotten hamnade i soporna efter att den skrapats hemma vid köksbordet i Katrineholm. Som tur var dubbelkollade Margareta lotterna som hennes man skrapat.

– Nej men här är ju många nollor, utbrast jag och bad honom titta på lotten en gång till, skrattar Margareta och säger att det kanske inte är så konstigt att han missade 25.000-kronorsvinsten. De hade ju vunnit på samma lotteri en gång förut!

– Ja, vem tror att man ska vinna en gång till? Jag har aldrig vunnit något förut i hela mitt liv och så får vi två vinster från samma lotteri. Jag blev glatt överraskad, säger Margareta som har prenumererat på ett paket med Guldkanten-lotter i flera år och vill hålla sin första vinst hemlig.

– Det var när jag gått i pension som jag tänkte att det skulle vara roligt med skraplotter. Att det blev just Guldkanten är för att jag vill gynna SKPF. Jag var själv fackligt aktiv på min arbetsplats när jag var yrkesverksam, säger Margareta som var anställd som undersköterska i äldrevården i 45 års tid.

När brevet med Guldkantens skraplotter landar i brevlådan brukar Margareta vänta några dagar. Sedan skrapar hon och maken två lotter var. Ett trevligt nöje, tycker båda.

Extra kul blev det förstås när det blev vinst på lotten. Vad pengarna ska gå till har Margareta inte bestämt, men en guldkant i vardagen blir det.

 

 

 Margareta är ett fingerat namn och personen på bilden är inte vinnaren.