Inga vann Guldvinsten
Det kändes som att det var meningen!
Det blev en oktoberdag Inga Andersson sent ska glömma. Först vann hon kortspel efter kortspel över dottern och mågen. Sedan kröntes dagen med att hon skrapade fram en högvinst på sin lott.
Inga Andersson hade spelat kort tillsammans med dottern och hennes man. Inga vann omgång efter omgång och när hon åkte hem skojade mågen och sa: ”Köp en lott på hemvägen, sådan tur som du har!”
– Jag köpte ingen lott, men mina skraplotter från Guldkanten låg i brevlådan och väntade, så jag satte mig vid köksbordet för att skrapa dem.
Inga Andersson kunde inte tro sina ögon när hon skrapade fram ordet ”högvinst” på tre ställen.
– När mitt barnbarn hälsade på lite senare under kvällen bad jag honom ta reda på vad det innebar och han svarade att jag vunnit minst 400.000 kronor, men det kunde bli ännu mer. Jag var helt chockad, skrattar Inga som en tid senare fick åka på en fördelningsdragning i Stockholm.
Inga fick dra ett kuvert ur en låda och hon valde ett som stack upp litegrann från de andra.
– Det kändes som att det var meningen att jag skulle dra just det kuvertet. Sedan tjuvkikade jag lite inuti och såg att det stod 600.000 kronor. Wow, det blev ju mycket mer än 400.000!
Under Stockholmsvistelsen passade Inga på att fira vinsten tillsammans med dottern Carina Börjesgård.
– Vi åt en god middag på restaurang och hade det jättetrevligt, säger Inga som redan bestämt vad vinstpengarna ska gå till.
Efter att ha bott och arbetat 35 år i Gryt, i Östergötland, flyttade hon för ett par år sedan närmare dotter och barnbarn i Lessebo. Här har hon köpt en lägenhet som nu ska renoveras.
– Jag ska ha ett nytt kök med grå luckor och nya klickgolv i hela bostaden. På så vis kommer jag att få njuta av vinsten varje dag.
Efter ett långt uppehåll hade Inga precis börjat prenumerera på lotterna igen när hon skrapade hem högvinsten.
– Lotten var med i det allra första utskicket. Nu fortsätter jag prenumerera på lotterna även om jag redan fått min vinst. Överskottet går ju till lägre medlemsavgifter och till forskning om äldre. Det är jättebra, säger Inga som själv jobbat i äldrevården innan hon blev pensionär för ett antal år sedan.