Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och dess svar. Om du inte hittar svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Om lotteriet

Vem äger Lotteriet Guldkanten?

SKPF Pensionärerna är förmånstagare och ägare av lotteriet. Lotteriet driftas av Nordic Lottery.

Vart går pengarna?

Lotteriets överskott går oavkortat till SKPF Pensionärerna. Här kan du läsa mer om våra förmånstagare

Finns det licens?

Ja, Spelinspektionen har beviljat SKPF licens för lotteriet Guldkanten.

Vad kostar det att prenumerera på Guldkanten? 

En lott kostar 40 kronor. Lotterna säljs främst genom att teckna en prenumeration på ett paket med minst 4 lotter. Det innebär att ett lottpaket kostar 160 kr/mån. Om du väljer att betala med faktura tillkommer även en fakturaavgift på 15 kr.

Prenumeration

Hur köper jag Guldkanten?

För att börja prenumerera på Guldkanten anmäler du dig här på hemsidan eller kontakta vår kundservice.

Hur lång tid tar det innan jag får min premie?

Din premie skickas vanligtvis till dig tre veckor efter vi mottagit din första betalning. Detta kan variera beroende på erbjudande.

Hur löser jag in min vinst?

Läs mer om hur du löser in dina vinster här. Alla vinster är skattefria. 

När kommer mina lotter?

Dina lotter kommer i ett utskick som går ut runt den 17:e varje månad. Det kan ta mellan 2-6 veckor innan du får ditt första lottpaket, sedan får du dessa regelbundet varje månad. 

Vilka får delta i lotteriet?

Fysiska personer som är folkbokförda i Sverige och fyllda 18 år får delta i lotteriet Guldkanten.

Jag vill ändra antalet lotter, hur gör jag?

Såklart kan du öka eller minska antalet lotter i din prenumeration. Kontakta kundservice och berätta hur du vill ändra din prenumeration så hjälper vi dig. 

Hur säger jag upp min prenumeration?

För att säga upp din prenumeration kontaktar du kundservice.

Observera!
• Du måste kontakta kundservice senast på fakturans förfallodag för att inte få hem nästa månads lottutskick.
• Utebliven betalning gäller inte som uppsägning av prenumerationen.

Betalning

Hur betalar jag mina lotter?

Du kan betala dina lotter på flera sätt: 

  • Fakturan som kommer i lottbrevet 
  • Autogiro 
  • Kort
  • Swish

För att få en överblick över dina betalningar kan du logga in på min sida och gå in under mina betalningar. Där kan du se om du har en obetald faktura och välja att betala den direkt via kort eller Swish. 

Om du väljer att betala dina lotter med Autogiro så bjuder vi på fakturaavgiften. Betalning sker då automatiskt varje månad. 

Du får dina lotter hemskickade omkring den 15:e varje månad. Senaste betalningsdag är det datum som står på fakturan, normalt näst sista bankdagen varje månad.

Hur betalar jag med autogiro?

För att betala med Autogiro måste du anmäla det till oss. Om du har e-legitimation/bank-ID eller Mobilt bank-ID gör du det snabbast genom att fylla i vår digitala Autogiro-ansökan som du hittar här.

Om du inte har e-legitimation/bank-ID eller Mobilt bank-ID går det bra att fylla i vår Autogiro-blankett som du antingen kan få skickad hem till dig genom att fylla i formuläret längre ner på den här sidan eller så kan du ladda ner den själv här. När du fyllt i Autogiro-blanketten skickar du in den till oss, helt portofritt.

Det kan ta upp till tre veckor innan besked om anslutning kommer från banken. När din Autogiro-anslutning godkänts kommer det stå AUTOGIRO angivet på inbetalningskortet som medföljer i lottutskicket. 

Om du redan betalat ditt lottpaket, och vi hinner dra beloppet via autogiro, tillfaller en av betalningarna nästa lottpaket. 

Registrerar dig för autogiro nu så bjuder vi på fakturaavgiften (15 kr) varje månad!

Vad gör jag om jag missat sista betalningsdagen?

Om du har missat att betala dina lotter innan sista betalningsdatum ska du betala in så snart som möjligt.

Hemsidan

Hur loggar jag in på min sida?

Du loggar in på min sida genom att trycka på symbolen högst upp på sidan eller genom att klicka här. Därefter får du upp ett fält som visare en QR-kod.

Om du har Mobilt BankID öppnar du upp appen på din telefon och scannar QR koden. Därefter får du möjligheten att idenitifera dig via Mobilt BankID. Följ instruktionerna i appen. När du genomfört verifieringen är du inloggad på min sida.

Om du har BankID på samma enhet som du loggar in på min sida med kommer du att automatiskt hamna på BankID programmet. Följ instruktionerna för att identifiera dig. När du genomfört verifieringen är du inloggad på min sida.

Hur ändrar jag mina uppgifter?

För att ändra dina uppgifter behöver du logga in på min sida. Det gör du genom trycka på min sida-symbolen högst upp på sidan eller genom att klicka här. När du är inloggad går du in under "mina uppgifter" där du kommer få information om de uppgifter vi har om dig. 

För att ändra dina uppgifter klickar du i den ruta du vill ändra och sedan fyller du i rätt uppgifter. När du är klar med ändringen av dina uppgifter trycker du på "spara dina ändringar". Om det blev fel och du inte vill uppdatera dina uppgifter trycker du på "ångra". 

Om du behöver hjälp att ändra dina uppgifter går det bra att kontakta kundservice

Jag vill ändra antalet lotter, hur gör jag?

Kontakta kundservice och berätta hur du vill ändra din prenumeration så hjälper vi dig. 

Guldkanten som spelansvarig

På vilket sätt tar Guldkanten spelansvar?

Läs mer om hur Guldkanten tar spelansvar under Spelinspektionen och spelansvar.

Jag är rädd att jag själv eller någon närstående spelar för mycket. Hur kan jag få hjälp?

Om du upplever att du själv eller någon närstående spelar för mycket rekommenderar vi att kontakta Stödlinjen. Mer information om hur du kontaktar Stödlinjen hittar du på Stödlinjen.se.

Hur hanterar ni personuppgifter?

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter under Integritetspolicy